З несподіваними результатами завершилися три матчі національного чемпіонату в Італії
15.02.2023
«Перуджа» vs «Казальмаджоре»

18-й тур жіночого чемпіонату Італії, що проходив з суботи по понеділок, приніс неочікувані результати: три команди з нижчої половини турнірної таблиці – «Перуджа», «Флоренція» і «Бергамо» - у неділю обіграли колективи, що були явними фаворитами у цих поєдинках, та додали по три очки до своїх рахунків.

«Перуджа» зіграла напружений матч проти займаючої шосту сходинку «Казальмаджоре», та здобула домашню перемогу із рахунком 3:0 (25-18, 25-20, 25-22). Наразі команда посідає дванадцяте місце з 12 очками, 4 перемогами та 14 поразками, ще далі відсунувшись від зони вильоту. Набравши 65% успіху в атаці, 19-річна догравальниця Беатріс Гардіні набрала 16 очок (включаючи один ейс) і стала найціннішим гравцем матчу. Капітан Анастасія Герра набрала 13 очок (2 ейси), тоді як полька Моніка Галковська заробила ще 12 (плюс 1 блок). Американська догравальниця Алі Франтті стала найкращим бомбардиром «Казальмаджоре», набравши 13 очок.
2

«Ми відігралися за перший матч між нами, який закінчився з протилежним результатом. Це була свого роду помста, не стільки по відношенню до суперниць, скільки по відношенню до того, як ми зіграли тоді, - сказала центральна блокуюча «Перуджі» Лінда Нвакалор. - В цілому ми зіграли добре, за винятком другого сету, який ми погано почали, але потім ми вернули ініціативу. Я впевнена, що ми добре зіграємо у продовженні сезону, тому що у нас багато гніву та бажання реваншу».

«Казальмаджоре» залишилися на шостому місці з 28 очками та 9 перемогами й поразками, але тепер майже нічого не відокремлює їх від посідаючих сьоме місце «Бергамо», які здобули третю поспіль перемогу в чемпіонаті. 

«Бергамо» виграли з рахунком 3-1 (25-21, 25-20, 14-25, 25-19) у «Ігор Горгонздола», які зараз відстають на чотири очки від третього місця, маючи в активі 38 очок, 14 перемог та 4 поразки. Американська догравальниця Халія Ланьє набрала у цій грі 23 очка, всі в атаці з коефіцієнтом успіху 58%, і стала найціннішим гравцем. Бразилійська діагональна Лораяна да Сільва (11 очок) та 34-річна центральна блокуюча і капітан Федеріка Стуфі (10) також досягли двозначних цифр. Те ж саме зробили діагональна «Ігор Горгондзола» Ебрар Каракурт (16 очок) і догравальниця Катерина Босетті (15).
1

«Ми доклали великих зусиль! – поділилася Халія Ланьє після матчу. - Я дуже щаслива, тому що ми зіграли відмінно, і тепер ми хочемо продовжувати дивувати і дивуватися. Наша мета - бути в першій вісімці за підсумками регулярного сезону».

З іншого боку, четверту поспіль перемогу в чемпіонаті здобула «Флоренція», яка опинилася за крок до першої вісімці в гонці за вихід в плей-оф. Завдяки перемозі над «К'єрі» із рахунком 3:0 (25-16, 25-14, 26-24), колектив покращив своє становище і наразі має 24 очки, 8 перемог та 10 поразок. Їхні суперниці посідають п'яте місце, з 36 очками, 12 перемогами та тепер вже 6 поразками.
1

З показником успіху в прийомі 56% ліберо з «Флоренції» Сара Панетоні стала найціннішим гравцем матчу. Бельгійка Брітт Херботс і італійка Сільвія Нвакалор очолили список бомбардирів, набравши 16 і 15 очок відповідно.

«Дівчатам слід зробити компліменти, тому що вони дуже добре підійшли до матчу і адаптувалися до несподіваних змін найкращим чином, особливо в третьому сеті, коли «К'єрі» підвищили тиск, але ми не піддалися. У той момент здавалося, що ініціатива може перейти в інші руки. Натомість ми були хороші в двох дуже важливих моментах, - сказав головний тренер  «Флоренції» Карло Парізі. - Зрозуміло, що ми всі щасливі, але я кажу: «Зберігаймо спокій і продовжуємо в тому ж дусі», тому що у нас попереду два дуже важливих матчі проти «Кунео» і «Валлефольї». Ми повинні залишатися зосередженими, і тепер у нас є позитивний настрій і мотивація повернутися в спортзал і продовжувати працювати і вдосконалюватися».

1

Поділитися статтею

News