Польські «Будовляни» вийшли в плей-офф жіночого Кубку ЄКВ
19.01.2023
Польські «Будовляни» вийшли в плей-офф жіночого Кубку ЄКВ

Польська команда «Будовляни» (Лодзь) здобула домашню перемогу з рахунком 3:1 у матчі-відповіді проти «Гран-Канарії» (Лас-Пальмас), що відбувся у рамках 1/8 фіналу жіночого Кубку ЄКВ, та виграла «золотий сет», що дозволило їй продовжити боротьбу у плей-офф. 

«Будовляни» компенсували свою поразку з рахунком 1:3 у першому матчі з цією командою, що відбувся 11 січня в Іспанії, здобувши домашню перемогу з тим же рахунком, а потім виграли «золотий сет» (15-9).

Господарі поля домінували в першому сеті, але у наступних «Гран-Канарія» почала активніше чинити опір, записавши на свій рахунок третій сет, але програвши четвертий, а також і «золотий сет». Іспанки були налаштовані рішуче, але повторити гру, яку вони показали на рідному майданчику, їм не вдалося.

Перший сет пройшов за явною перевагою польської команди і завершився із рахунком (25-12). Вочевидь це додало підопічним Мацея Б’єрната додаткової впевненості. Водночас «Гран-Канарія» скорегувала деякі аспекти своєї гри, і більшу частину другого сету перевага переходила від однієї до другої команди по черзі. Однак у господарів залишилося більше сил на завершальних етапах сету (25-21), що дозволило їм в підсумку подвоїти свою перевагу в матчі.

При цьому «Гран-Канарія» аж ніяк не виглядала заляканою і впевнено продовжила боротьбу в третьому сеті, де їй нарешті вдалося відірватися від суперниць (20-16), перш ніж завершити період з рахунком 25-20. Проте зберегти цей імпульс у четвертому сеті іспанкам не вдалося: вони програли його з рахунком 16-25.

Тож остаточного переможця обох зустрічей довелося визначати за допомогою «золотого сету». Підопічні Мацея Б’єрната розпочали його стартовою серією 4:0 і завершили перемогою з рахунком 15:9. Таким чином, саме вони продовжать змагання на етапі плей-офф.

Поділитися статтею

News