Італійська «Імоко» всуху обіграла суперниць з Франції
19.01.2023
«Імоко»

Діючі чемпіонки світу з волейболу серед жіночих клубів «Імоко» (Конельяно) добре попрацювали в середу, 18 січня, здобувши перемогу 3:0 (25-15, 25-19, 25-20) над своїми суперницями з групи А жіночої Ліги чемпіонів, французькою командою «Ельзас» (Мюлуз). Завдяки цій перемозі «пантери» залишаються непереможними в групі і після чотирьох матчів є її лідерами.

Цей день був особливим для італійської команди, тому що матч проти «Мюлуз Ельзас» став 200-м домашнім матчем в історії клубу (яка розпочалася ще в 2012 році). Крім того, у зірки «пантер» - діагональної нападниці зі Швеції Ізабель Хок була особлива зустріч на майданчику зі своєю старшою сестрою Анною, яка грає за команду Франції. У «сімейному протистоянні» Ізабель набрала 11 очок для «Імоко», а її старша сестра Анна - 10 очок за «Ельзас».

На початку першого сету гостям вдавалося не відставати від ритму господарів (9-9), але чудова серія подач американки Келсі Робінсон порушила цю рівновагу, адже канадська догравальниця Алекса Грей і шведка Ізабель Хок набрали в ці моменти шість очок. Саме краща продуктивність в атаці дозволила підопічним Даніеле Сантареллі фінішувати з 18 успішними атаками, тоді як їхнім суперницям вдалося реалізувати лише шість.

За аналогічним сценарієм відбувалися події другого сету - господарі майданчику вийшли вперед у середині періоду і не збавляли обертів до його закінчення. На цьому відрізку відзначилися центральна блокуюча Робін Де Круйф (шість очок та три блоки) і ліберо Моніка де Дженнаро. У той час як домінування італійок в атаці продовжувалося (15 виграшних ударів до 9 у «Ельзасу»), чотири забійні блоки (0 – у суперниць) зіграли вирішальну роль для «Імоко» в цьому сеті.

Хоча у третьому сеті гості викладалися на повну, італійкам вдалося зберегти спокій і здобути перемогу. За статистикою, це був найбільш збалансований сет - 11 переможних ударів господарів до 10 у гостей, по три забійних блоки у кожної команди, два ейси італійок до одного у їхніх суперниць.

«Сьогодні ми грали добре, без помилок, чітко. Ми повертаємося після досить складного періоду і добре готуємося до ключових моментів цього напруженого сезону», - зазначила ліберо  «Імоко» Моніка Де Дженнаро.

«Поки ми могли добре захищатися і приймати, ми могли триматися поряд з «Імоко», але це команда – чемпіон світу, і нам важко конкурувати з ними. Було приємно грати тут проти цих чемпіонів, тепер ми сподіваємося домогтися результатів в наступних матчах з більш легкими суперниками», - поділилася враженнями Дана Шмідт, зв’язуюча «Ельзасу».
 

Поділитися статтею

News