Капітан збірної України Олег Плотницький став MVP чвертьфінального матчу Ліги чемпіонів
16.03.2023
«Перуджа» vs «Берлін»

Його «Перуджа» забезпечила собі місце в півфіналі чоловічої Ліги чемпіонів з волейболу після перемоги у п'ятисетовому поєдинку з «Берліном».

В першому матчі чвертьфіналу «Перуджа» обіграла німецьку команду з рахунком 3:1. А вчора історія повторилася. Італійці показали кращу гру та здобули перемогу 3-2 (24-26, 25-21, 22-25, 25-17, 15-13).

«Перуджа»

У першому сеті суперники продемонстрували рівну гру. Команди боролися за кожне очко і грали в «доганялки». З дивовижними атаками та блоками з обох боків до кінця сету неможливо було сказати, яка з команд грає краще. І остаточний результат це відобразив: сет завершився з рахунком 24-26 на користь «Берліна».

Другий сет краще розпочали гравці з Німеччини, але «Перуджі» знадобилося зовсім небагато часу, щоб наздогнати суперників (10-10) і навіть здобути перевагу (15-11). І хоча до кінця цього відрізку гри «Берліну» ще вдалося зрівняти рахунок (17-17), італійці знову розігналися та записали цей сет на свій рахунок (25-21).

Третій сет був таким самим, як і перший. Трохи відрізнявся лише його підсумковий результат: цього разу команді з Німеччини вдалося здобути перемогу з рахунком 22-25. 

Четвертий сет, як і другий, складався на користь «Перуджи». Все почалося, знову ж таки, за досить схожим сценарієм, але італійська команда захопила ініціативу і знову відірвалася від суперників, які буквально дихали їм в спину. І їм вдалося це зробити, здобувши перемогу 25-17.

Під час тай-брейку команди спочатку йшли рівно, але за рахунку 7-7 італійці почали вириватися вперед (14-11). Зазначимо, що цілих 5 очок у цьому вирішальному відрізку гри здобув капітан збірної України Олег Плотницький. І хоча «Берлін» майже зрівняв рахунок (14-13), останнє слово в матчі було за італійцями, які одержали перемогу 15-13.

Олег Плотницький

Кращим гравцем матчу став Олег Плотницький, який приніс своїй команді 18 очок, зробивши три ейси та продемонструвавши 61%-ну результативність в атаці. 

«Це чвертьфінал Ліги чемпіонів, і ніхто не збирається вам нічого давати. Гравці «Берліна» прийшли грати і точно грали сьогодні ввечері. Вони подавали дуже добре і ускладнили нам завдання. Для нас головне було вийти у півфінал, і ми зробили це!» - сказав центральний блокуючий «Перуджи» Роберто Руссо.

«Мені навіть сумно, що берлінська команда проводить таку відмінну гру. Сьогодні ввечері вони грали приголомшливо і ускладнили нам завдання. Ми добре постаралися зосередитися на матчі, ми боролися, у нас було терпіння, і, нарешті, ми розслабилися в четвертому сеті», - прокоментував гру головний тренер «Перуджи» Андреа Анастазі.

У чоловічому турнірі Ліги чемпіонів тепер відомі три півфіналісти. Це: «Ястшембський Венґель», «Перуджа» та «Халкбанк». У півфіналі «Перуджа» зіграє з переможцем сьогоднішнього матчу між «Трентіно» і «Закса». Перший матч на власному майданчику виграв польський клуб.

Поділитися статтею

MATCH RESULTS

MATCH RESULTS